Tarom va concura și cu agențiile de turism. Cât costă un city break la Roma sau un sejur în Tenerife prin operatorul aerian

Gabriel Bucur 05/07/2018 | 14:33 Ştiri
Tarom va concura și cu agențiile de turism. Cât costă un city break la Roma sau un sejur în Tenerife prin operatorul aerian

Tarom, compania aeriană de stat, își va „revitaliza” agenția de turism, Tarom Tours, și va vinde pachete de vacanţă în fiecare agenţie, pe lângă bilete de avion, a declarat directorul general al transportatorului, Werner Wolff, într-un interviu pentru News.ro.

„Avem şi avioane, avem şi agenţie de turism, pe care vrem să o revitalizăm. Tarom Tours va fi un fel de BTT sau ONT Carpaţi, care au existat cândva şi au fost ce trebuie. Tarom Tours va deveni o alternativă viabilă la tot ce înseamnă agenţii de turism care vând vacanţe în străinătate şi în ţară, atât din punctul de vedere al preţului, cât şi al condiţiilor”, a spus Werner Wolff.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, un city-break de trei zile în Roma, Italia, costă pornind de la aproximativ 200 de euro de persoană, la hotel de trei stele, cu transportul inclus, în timp ce un sejur de şapte nopţi în Tenerife, Spania, costă începând de la 1.000 euro de persoană, cazare în cameră dublă la hotel de patru stele, cu demispensiune şi transport cu avionul.

Citiți și: Cum a reușit Tarom să ajungă pe profit după 11 ani de pierderi

„În primul rând, noi avem şi avioane. Peste tot unde avem agenţii vom avea şi reprezentanţi ai Tarom Tours şi vom promova turismul. Turismul este next incoming pe care noi nu l-am luat în calcul. Vrem să facem incoming”, a punctat acesta.

Toate agenţiile interne şi externe ale Tarom vor fi astfel reorganizate. „Activitatea comercială a companiei trebuie să fie profitabilă, să genereze mai puţine costuri şi mai mult profit”, a adăugat directorul general al companiei naționale.

Tarom Tours este agenţia de turism a companiei Tarom care a fost înfiinţată în anul 1994. Principalul produs turistic oferit de Tarom Tours este pachetul „city break” organizat pe cursele de linie ale companiei. Oferta include totodată sejururi pe litoralul din Turcia, Grecia, Spania, Croaţia, Franta, inclusiv programe sociale şi de seniori.

Pentru acest an, compania Tarom a prevăzut o sumă de 440,24 milioane de lei pentru investiţii, din care peste 10% sunt fonduri destinate investiţiilor pe sectorul IT. Creşterea totală la capitolul investiţii este de 64,4%, faţă de bugetul companiei pentru anul 2017.

Citiți și: Prețurile apartamentelor sunt în scădere. Cât a ajuns să coste metrul pătrat

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.