Tarom a demarat procesul de achiziție a două aeronave

Andreea Neferu 28/03/2017 | 14:43 Ştiri
Tarom a demarat procesul de achiziție a două aeronave

Tarom a demarat la începutul lunii februarie o procedură de achiziție a două aeronave în sistem de leasing operațional, în acest moment operatorul aerian aflându-se în etapa de evaluare a ofertelor. Procesul de achiziție vine în contextul în care anul trecut, Tarom a trecut pe linie moartă două aeronave Airbus pe care le avea în flotă, motiv pentru care compania a fost nevoită să suspende, cel puțin temporar, câteva curse externe de pe aeroportul din Iași.

„Până în acest moment au fost analizate ofertele primite de la producătorii mari de aeronave, precum și de la firmele de leasing din domeniu”, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, transmis după ce în această dimineață premierul Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor Răzvan Cuc și directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, s-au întâlnit pentru a discuta situația operatorului aerian. Tarom are în prezent o flotă ce numără 21 de avioane, achiziționate acum circa două decenii.

Tarom a acumulat pierderi de câteva sute de milioane de euro în ultimul deceniu, ultimul an în care a înregistrat profit fiind 2007. „Printre obiectivele actualei conduceri se regăsesc reducerea pierderilor și regândirea politicii comerciale”, potrivit Ministerului Transporturilor.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.