Cu cât au crescut tarifele meșterilor și cu cât vor crește în perioada următoare

Andrei Dumitru 24/11/2021 | 15:04 Ştiri
Cu cât au crescut tarifele meșterilor și cu cât vor crește în perioada următoare

Tarifele percepute de meseriașii din construcții din România au crescut în ultima perioadă și vor urma această tendință, în condițiile în care 3 din 4 meșteri au în plan să-și majoreze prețurile, potrivit unui sondaj realizat de platforma necesit.ro.

Potrivit sursei citate, 8 din 10 meșteri au crescut prețurile serviciilor în ultimul an, principalul motiv fiind cel al scumpirii materialelor de construcții. Totodată, studiul mai arată că majorările de prețuri cele mai mari au fost efectuate pentru montaj. Potrivit sondajului, 1 din 5 au crescut prețurile cu până la 10%, o treime au majorat prețurile între 10 și 20%, 15% au făcut majorări între 20 și 30% și 12% au majorat cu 30% sau mai mult.

În ceea ce privește planurile pentru viitor în ceea ce privește tarifele pentru serviciile prestate, în următoarele trei luni, 3 din 4 meșteri plănuiesc să crească prețurile serviciilor lor, iar creșterea cea mai mare va fi tot pentru montaj rigips și servicii de zugravi.

Cele mai mici scumpiri vor fi pentru instalarea de centrale termice.

Citiți sondajul complet AICI.

Necesit.ro este un portal românesc care conectează proprietarii de locuințe și de afaceri cu furnizorii de servicii. Are înscriși peste 1000 de contractori care deservesc peste 5.000 de români, în fiecare lună. Platforma este disponibilă și în Slovenia, Croația, Ungaria și Africa de Sud.