Take-Two a finalizat achiziția Zynga

Andrei Dumitru 24/05/2022 | 11:08 Ştiri
Take-Two a finalizat achiziția Zynga

Achiziţionarea Zynga de către Take-Two a fost finalizată, la patru luni distanţă de la anunţarea tranzacţiei.

Take-Two este proprietarul Zynga cu acte în regulă, după ce tranzacţia în valoare de 12,7 miliarde de dolari a fost aprobată şi finalizată.

În urma achiziţiei, Take-Two ajunge să deţină jocurile dezvoltate de Zynga, dintre care cel mai cunoscut este Farmville, dar şi vasta expertiză în zona jocurilor mobile free-to-play a acesteia.

Take-Two s-a bucurat de un mare succes de-a lungul timpului în ceea ce priveşte jocurile tradiţionale de PC şi console, având în portofoliu multe titluri de succes, precum Grand Theft Auto, BioShock sau seria Civilization.

Însă, Zynga va ajuta Take-Two să ajungă şi la miliardele de dolari care se învârt în jurul jocurilor mobile oferite gratuit, dar care obţin venituri foarte mari prin microtranzacţii.

PUBG Mobile este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesta a câştigat peste 7 miliarde de dolari de când a fost lansat. Ceva mai recent, Call of Duty: Mobile, lansat în octombrie 2019, are deja câştiguri de peste 1,5 miliarde de dolari.

Achiziţia Zynga a fost anunţată în ianuarie şi era considerată, la acel moment, cea mai importantă tranzacţie a zonei de gaming din istorie. Însă, la doar o săptămână, Microsoft a cumpărat Activision Blizzard cu 68,7 miliarde de dolari.