Suspiciune de coronavirus la Suceava. O femeie care s-a întors din China a fost izolată de urgență

NewMoney 07/02/2020 | 15:59 Ştiri
Suspiciune de coronavirus la Suceava. O femeie care s-a întors din China a fost izolată de urgență

O femeie din Suceava, profesoară de engleză care s-a întors recent din China, a fost izolată în cursul zilei de vineri, 7 februarie, într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, cu suspiciunea de coronavirus, informează Adevărul.

Femeia s-a prezentat în dimineaţa zilei de vineri, 7 februarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava cu simptome de gripă.

După investigaţii, medicii au constatat că profesoara de engleză prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Din acest motiv, medicii au luat decizia de a o izola de urgenţă în secţia de Boli Infecţioase a spitalului. Pacienta urmează să fie transferată la Iaşi cât mai curând posibil pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului, urmând ca oficialii spitalului din Suceava să ia măsuri pentru dezinfecţie.

Peste 600 de decese și 30.000 de persoan sunt infectate la nivel global

La două săptămâni după plasarea de facto în carantină a provinciei Hubei, cea în care a apărut pneumonia virală, epidemia a contaminat 31.161 de persoane în China continentală – dintre care 636 mortal -, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

În restul lumii, 240 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări şi teritorii – dintre care două mortale, la Hong Kong şi în Filipine.