Surse: Mugur Isărescu, susținut de PSD și ALDE pentru un nou mandat la șefia BNR

NewMoney 24/06/2019 | 15:18 Ştiri
Surse: Mugur Isărescu, susținut de PSD și ALDE pentru un nou mandat la șefia BNR

PSD și ALDE îl susțin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR, la inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse politice citate de G4Media.ro.

Această informație a fost confirmată chiar de liderul ALDE, dar și de vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu. Decizia va fi formalizată într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, anunțată luni de premierul Viorica Dăncilă, mai scrie sursa citată.

În același timp, Viorica Dăncilă a refuzat să dea un răspuns clar când a fost întrebată de jurnaliști dacă social-democrații îl vor susține pe Isărescu.

Vom discuta despre acest lucru. Am discutat despre numărul de locuri, despre ponderea pe care o are fiecare partid, numărul de locuri din cadrul BNR, în funcție de numărul de locuri din Parlamentul României,” a răspuns premierul.

Săptămâna trecută, în presă au apărut informații potrivit cărora ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și fostul viceguvernator Cristian Popa ar urma să concureze pentru șefia BNR, dacă Isărescu va alege să se retragă.

Mandatul de guvernator al lui Isărescu, care se află la conducerea BNR din 1990, va expira în luna octombrie și nu a dat încă semne clare dacă va mai continua în această funcție și dincolo de această dată. El spunea anul trecut că la 1 august va împlini 70 de ani și chiar dacă Parlamentul îl va propune pentru un nou mandat, după această vârstă, „nu se mai poate din cate stiu, chiar daca se face aceasta propunere”.

„Îmi închei mandatul. Oricum îmi închei mandatul anul viitor. Normal că plec, că nu o să stau aici până… Dacă dumneavoastră credeți că aceasta este o stire…da, confirm,” spunea Isărescu în mai 2018, potrivit ziare.com.

Pe de altă parte, la începutul anului acesta a semnalizat disponibilitatea pentru un nou mandat de guvernator al BNR. Întrebat de jurnaliști dacă își dorește să rămână în funcție și după luna octombrie, Isărescu a răspuns doar că „Parlamentul va hotărî”.


Foto: Mediafax