Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, eliminate de Parlament

NewMoney 04/12/2019 | 13:40 Ştiri
Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, eliminate de Parlament

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul prin care sunt eliminate supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time. Legea va pleca la promulgare, informează G4Media.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, unul dintre inițiatori, susține că, în urma adoptării acestei legi, bezina și motorina se vor ieftini de la 1 ianuarie 2020.

Proiectul a fost adoptat cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere.

Deputații din Comisia de buget au aprobat, marți, în unanimitate, un raport de admitere a proiectului PNL.

Măsurile urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020.

Statul strângea anual la buget din supraacciză circa 3,4 miliarde de lei, potrivit datelor oficiale. Nu e clar cum va acoperi guvernul această gaură în proiectul de buget din 2020.

Inițiativa a fost depusă de PNL la jumătatea acestui an și vizează diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. Legea a fost adoptată tacit în urmă cu o lună și jumătate de Senat, aflându-se de atunci în forul decizonal, Camera Deputaților, fără a fi dezbătut.

”Victorie la votul final din Camera Deputaților! Prețul carburanților se va ieftini la începutul lui 2020 pentru că supraacciza a fost eliminată! Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră. Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaților. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți. Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. Așa cum s-au ieftinit și după prima eliminare a supraaccizei, în perioada ianuarie-august 2017. Amintiți-vă că în iulie 2017, fără supraacciză, prețurile la benzină și motorină erau printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană. Prin urmare, nu sunt niciun fel de motive să fie altfel după o nouă eliminare a supraaccizei”, a scris pe Facebook Robert Sighiartău, unul dintre inițatorii proiectului de lege.