Supermarketul online sezamo își lansează serviciile în România cu o flotă de mașini electrice

Andrei Dumitru 16/03/2022 | 13:16 Ştiri
Supermarketul online sezamo își lansează serviciile în România cu o flotă de mașini electrice

Supermarketul online sezamo, parte a grupului european Rohlik, care își începe activitatea în primăvara aceasta, anunță că își lansează serviciile susținuți, în primă fază, de o flotă de mașini de livrare în totalitate electrice.

sezamo a achiziționat vehicule electrice „MAXUS EV” pentru flota sa, care pot călători aproximativ 250 kilometri cu o singură încărcare și sunt alimentate de un motor electric de 90 kW, folosind baterii cu o capacitate de până la 52,5 kWh.

„Pentru noi, la sezamo, grija pentru mediu și inovația s-au aflat mereu în centrul preocupărilor noastre. Sustenabilitatea și respectul pentru mediu sunt, de asemenea, avantajele noastre competitive cheie – de la mașini electrice și stații proprii de încărcare eficiente, până la pungi reutilizabile pentru alimente. Sistemul nostru logistic de ultimă generație, susținut de AI, împreună cu programul nostru de salvare a alimentelor care vizează vânzarea produselor înainte de expirare, ajută, de asemenea, la reducerea dramatică a risipei de alimente. Abia așteptăm să ne lansăm operațiunile și să ne facem partea în îngrijirea mediului”, a spus Tomáš Chadzivasilis, CEO sezamo România.

La momentul lansării, sezamo va dispune de 40 de mașini cu care curierii vor putea livra peste 8.000 de produse de tip supermarket, la care se adaugă cele provenite de la artizani și fermieri locali, în toate sectoarele din București și în județul Ilfov, în 2 ore de plasarea comenzii.

„Electro-mobilitatea este esențială pentru oricine nu dorește să rămână indiferent când vine vorba de protejarea planetei și pentru o viață mai bună. Astfel, misiunea mea în cadrul grupului este de a valorifica inovația durabilă pentru a ne asigura că livrările noastre sunt ecologice. Intenția noastră este de a avea o flotă 100% electrică de mașini până în 2025”, declară Jiří Hanzlík, Group Head of Mobility la Rohlik Group.

La început, va exista un număr de aproximativ 30 de curieri proprii, fiecare având alocată câte o zonă din București sau Ilfov pentru a eficientiza întreg procesul și timpii de livrare. În funcție de tipul comenzilor, fiecare mașină va putea livra, în medie, în jur de 11 comenzi, pe cele mai eficiente rute. De asemenea, vor exista stații de încărcare dedicate mașinilor 100% electrice chiar la depozitul sezamo din CT Park, situat în nordul Bucureștiului.

sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, unul dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik se lansează în România, Italia și Spania în 2022, sub brandul sezamo pentru toate cele trei ţări.