Suma record pentru care s-a vândut o pereche de pantofi sport Air Jordan 1

NewMoney 14/08/2020 | 13:18 Fapt Divers
Suma record pentru care s-a vândut o pereche de pantofi sport Air Jordan 1

O pereche de pantofi sport Air Jordan 1 a fost vândută la licitaţie pentru 650.000 de dolari, a anunţat joi casa Christie’s, doborând recordul pentru cei mai scumpi din istorie, la aproape trei luni după un record stabilit pentru un model similar, scrie AFP.

Aceşti pantofi, cu roşu şi alb, cu semnul firmei Nike, faimos model pentru Air Jordan 1 Chicago, au fost purtaţi în timpul unei partide amicale disputate pe 25 august 1985 la Trieste, în Italia.

Aflat în turneu de promovare pentru Nike, Michael Jordan a reîmbărcat maioul Stefanel Trieste, una dintre echipele din prima divizie italiană, pentru a juca conta lui Juve Caserta, pe care l-a terminat cu 30 de puncte.

Dar acest meci este cunoscut mai ales pentru o acţiune precisă, în timpul căreia apărătorul american a zburat la sfârşitul contraatacului într-un slam dunk care a distrus panoul de plexiglas.

În pantoful stâng a rămas un fragment din plexiglas, a indicat Christie’s care iniţial a estimat lotul între 650.000 şi 850.000 de dolari la o sesiune online din 30 iulie.

O altă pereche Air Jordan 1, purtată într-un meci de jucătorul american, a fost vândută la mijlocul lunii mai cu 560.000 de dolari la casa Sotheby’s. Un record care a durat doar trei luni pentru o pereche de pantofi sport.

Nouă perechi Air Jordan au fost vândute la licitație

Fostul superstar NBA, Michael Jordan, era deja unul dintre cei mai populari atleţi din lume, dar recenta difuzare de ESPN a documentarului-fluviu în zece părţi ”The Last Dance” l-a readus în prim plan, la 17 ani de la retragerea din activitatea sportivă.

În total, dintre cele 11 perechi Air Jordan purtate în meciuri sau care i-au aparţinut jucătorului şi care au fost incluse în această sesiune de vânzări online, nouă au fost cumpărate, cu o sumă totală de 931.875 de dolari.

Air Ship, modelul purtat de Michael Jordan la începutul primului său sezon profesionist, în 1984, înainte de lansarea Air Jordan 1, nu şi-a găsit cumpărător. Această pereche era estimată între 350.000 şi 550.000 de dolari.