Suedezii de la Skanska dau startul unui proiect de birouri în zona Floreasca

Andreea Neferu 05/07/2017 | 11:04 Ştiri
Suedezii de la Skanska dau startul unui proiect de birouri în zona Floreasca

Dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska începe construcția primei faze a proiectului de birouri Equilibrium, situat în partea de nord a Bucureștiului, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Investiția se ridică la 37 de milioane de euro. 

Prima clădire va avea o suprafață închiriabilă de 20.800 de metri pătrați și va fi finalizată în trimestrul al doilea al anului 2019. În total, Equilibrium va avea două clădiri cu câte 12 etaje supraterane, cu o suprafață totală închiriabilă de 40.700 de metri pătrați. Compania nu a precizat valoarea investiției în acest proiect.

„Este un an foarte bun pentru Skanska, avand in vedere ca începem să dezvoltăm al treilea proiect de birouri din România. Am ales să ne extindem prezența în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, în partea de nord a orașului și rămânem încrezători că aceasta continuă să fie una dintre cele mai populare zone”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Anunțul vine în contextul în care recent, Skanska și-a făcut exitul complet din primul proiect realizat pe plan local, complexul de birouri Green Court, după ce a vândut și cea de-a treia clădire a acestuia către fondul de investiții Globalworth pentrru 38 de milioane de euro. În total, Globalworth a plătit 127 de milioane de euro pentru cele trei clădiri din Green Court, cu o suprafață închiriabilă de 54.300 de metri pătrați.

Suedezii de la Skanska mai au în lucru și proiectul de birouri Campus 6, dezvoltat pe terenul fostei platforme Pumac din Capitală. În total, Campus 6 va avea patru clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 82.000 de metri pătrați.


Sursă foto: Skanska

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.