Suedezii de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald’s, lansează în România cea mai mare investiţie a lor

Andrei Dumitru 28/09/2022 | 11:06 Ştiri
Suedezii de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald’s, lansează în România cea mai mare investiţie a lor

Compania de panificaţie Lantmännen Unibake, deţinută de o cooperativă de fermieri suedezi care rulează anual 4,8 miliarde de euro, cei care produc pe piaţa locală chifle pentru McDonald’s, a lansat în România cea mai mare investiţie greenfield realizată până acum la nivel de grup.

Proiectul, în valoare de 90 de milioane de euro, va consta într-o brutărie cu trei noi linii de producţie, care urmează să fie deschise succesiv pe platforma din oraşul Pantelimon, de lângă Bucureşti, şi presupun peste 300 de noi locuri de muncă, conform Profit.ro.

Prima linie de producţie va dubla vânzările realizate în prezent, de 25 de milioane de euro, planul fiind ca la finalizarea proiectului rulajul anual să ajungă la 100 de milioane de euro.

Alte trei noi linii vor fi realizate pe un teren cumpărat în urmă cu 5 ani, lângă fabrica actuală, şi vor produce specialităţi de pâine şi produse fast-food. Pentru prima dintre acestea lucrările de construcţie – amânate de pandemia COVID cu peste un an – au debutat oficial marţi şi se vor încheia în toamna anului viitor.