Suedezii de la Enea recrutează 70 de ingineri în birourile sale din București, Iași și Craiova

Andreea Neferu 23/02/2017 | 14:51 Ştiri
Suedezii de la Enea recrutează 70 de ingineri în birourile sale din București, Iași și Craiova

Compania suedeză de software și servicii Enea, care are 300 de angajați pe plan local, în București, Iași și Craiova, vrea să își extindă echipa și să mai angajeze 70 de ingineri în domeniile aerospațial, aeronautic, telecomunicații, medical și auto.

„Ne căutăm colegi cu care să dezvoltăm în continuare tehnologii de ultimă generație pentru domenii de vârf”, a spus Bogan Putinică (foto), vicepreședinte senior la nivel global pentru divizia de servicii din cadrul Enea.

Anunțul privind extinderea numărului de angajați vine în contextul în care anul trecut, Enea a deschis două noi birouri în țară, la Iași și Craiova, care s-au adăugat celui din București.

Echipele din cele trei centre lucrează în prezent la un proiect pentru Agenția Spațială Europeană pentru dezvoltarea unor soluții software care rulează pe sateliți și care facilitează comunicarea satelit-satelit și satelit-stație de bază pentru transmiterea unor volume mari de date. De asemenea, birourile locale sunt implicate în dezvoltarea de soluții software de tip enerprise și cloud, de realitate augmentată și realitate virtuală pentru industria producătoare de echipamente aerospațiale.

Suedezii de la Enea au intrat pe piața locală în 2008, prin achiziția IP Devel, companie fondată de Bogdan Putinică. Compania a înregistrat afaceri de 41 de milioane de lei în 2015, potrivit celor mai recente informații de la Ministerul Finanțelor.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.