Suedezii de la Autoliv deschid un centru de inginerie în Palas Iași, unde vor să aibă peste 200 de angajați

Andreea Neferu 14/06/2017 | 17:43 Ştiri
Suedezii de la Autoliv deschid un centru de inginerie în Palas Iași, unde vor să aibă peste 200 de angajați

 

Autoliv, producător suedez de sisteme de siguranță auto, prin care subsidiara din România a producătorului suedez va deschide un centru de inginerie în  ansamblul mixt Palas Iași, mai exact în clădirile de birouri United Business Center (UBC) ale antreprenorului român Iulian Dascălu. 

„Venim în Iași pentru a le oferi inginerilor job-uri care să le exploateze potențialul la maximum. Vrem să îi implicăm în proiecte de nivel global, de mare impact”, a declarat Ionel Fierbințeanu, Country Manager Autoliv România.

Contractul de închiriere între Autoliv și Iulius, companie de dezvoltare imobiliară a lui Dascălu, vine în contextul în care, la începutul acestui an, Autoliv s-a relocat în prima dintre cele şapte clădiri de birouri prevăzute în proiectul mixt Openville la Timișoara, dezvoltat tot de Iulius.

Centrul din Palas Iași va deveni funcţional din a doua jumătate a lunii iunie, unde, după perioada de învățare sprijinită de colegii din Timișoara, echipa Autoliv va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activități. Inginerii vor dezvolta cu precădere software pentru produse Active Safety de ultimă generație, dar și pentru sisteme Passive Safety. În următorii doi-trei ani, Autoliv România intenţionează să crească la Iaşi până la peste 200 de angajați, procesul de recrutare orientându-se în special spre ingineri specializaţi în dezvoltarea și testarea sistemelor de siguranță auto.

Iulius are mai multe  clădiri de birouri în Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, cu o suprafață totală de peste 106.000 de metri pătrați.

UBC Palas Iași include șase clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 70.000 mp, unde își desfășoară activitatea peste 50 de companii, cu aproximativ 6.000 de angajați.

Autoliv deține în prezent fabrici în Brașov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița și Onești, dar și centre de inginerie şi dezvoltare în Brașov și Timișoara. Compania s-a aflat, în 2015, pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a unsprezecea în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Astăzi, Autoliv are 11.000 de angajați în România.


Sursă foto: Iulius

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.