SUA cere României să renunțe la amnistie și critică politicile fiscale

NewMoney 11/01/2019 | 14:16 Ştiri
SUA cere României să renunțe la amnistie și critică politicile fiscale

În aceeaşi zi în care România a preluat oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Statelor Unite își exprimă îngrijorărarea generată de evoluţiile recente din România privind statul de drept şi politicile fiscale adoptate în decembrie, potrivit Digi24.

Mai exact, SUA cere Guvernului de la București să renunţe la orice discuţii legate de amnistie şi graţiere și critică adoptarea taxei pe lăcomie, aprobată la sfârşitul anului trecut.

„Le-am transmis preşedintelui Iohannis, vicepremierului Birchall şi domnului Aurescu îngrijorările noastre în legătură cu recentele evenimente din România privind statul de drept şi politicile fiscale adoptate în luna decembrie, care ar putea avea un impact negativ asupra economiei şi a mediului de afaceri.

Continuăm să cerem respingerea oricăror propuneri de amnistie sau a oricăror măsuri care ar pune în pericol progresul uriaş înregistrat de România în ultimii 30 de ani.

Astfel de acţiuni ar putea submina cooperarea în privinţa aplicării legii, ar putea eroda instituţiile din justiţie şi democraţia din România şi ar putea oferi unor actori ostili, cum ar fi Rusia, oportunitatea de a obţine o influenţă strategică asupra României”, a declarat David Hale, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA.


Foto: Mediafax