Ştiri

Studiu: Peste un sfert dintre gameri la nivel global ascund de părinții lor cât de mult timp petrec cu jocurile video

Peste un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru de părinți, arată cercetările globale realizate de Kaspersky.

Această nouă cercetare, comandată de Kaspersky și efectuată de Savanta în noiembrie 2020, analizează situația jocurilor video din 2020 în 17 țări, cu 5.031 de respondenți și ia în considerare modul în care dinamica dintre jucători și părinții lor s-a schimbat și ce se poate face pentru a sparge barierele și stigmatele.

Potrivit gamerilor chestionați, această rușine legată de timpul petrecut jucându-se este datorată stigmelor arhaice despre jocurile video, cum ar fi „sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau „afectează creierul” (42%).

Cea mai mare dezamăgire pentru gameri este că, în timp ce părinții apreciază multe dintre aspectele pozitive – creativitatea (43%), abilitățile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%) – sunt mai puțin capabili să le înțeleagă pasiunea, în principal din cauza faptului că jocul în sine și elementele sociale ale jocului sunt atât de diferite de filme și muzică. De fapt, jumătate (47%) consideră că, dacă părinții lor ar înțelege anumite jocuri, relația lor s-ar îmbunătăți.

Pentru a ajuta la acest lucru, Kaspersky a făcut echipă cu trei mame pentru o primă discuție din seria „Mums Got Game”. Aceste mame sunt fie ele însele gameri, fie cresc gameri profesioniști și au multe de spus:

  • Anne Fish, mama lui Benjyfishy (jucător Fortnite pentru NRGgg cu 2,5 m abonați pe Twitch)
  • Keza MacDonald, Editor specializat pe jocuri video, Guardian
  • Ruth Payne, mama lui Behzinga (unul dintre Sidemen, cu 4 milioane de abonați pe YouTube)

Pentru a citi raportul complet, vizitați blogul Kaspersky.

Andrew Winton, vicepreședinte marketing la Kaspersky, a spus: „Jocurile au oferit un sprijin imens multor persoane în acest an; oferind consolare, alinare și prietenie în vremuri dificile. Dar, pentru multe familii, percepțiile negative despre jocuri pot fi foarte contraproductive pentru a permite un dialog deschis și construirea de relații.”

Cercetarea „Generation Game” a fost comandată de Kaspersky și efectuată de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 țări, cu 5.031 de respondenți. Toți respondenții aveau vârsta sub 35 de ani, răspândiți uniform în funcție de sex, vârstă și socioeconomie, considerându-se gameri și jucând cel puțin 5-10 ore pe săptămână pe un computer. Țările sunt: ​​Rusia, SUA și Marea Britanie (cel puțin 500 fiecare), Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Germania, Italia, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Turcia și EAU (cel puțin 250 fiecare).

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies