Categories: Ştiri

STUDIU: Persoanele vaccinate care se infectează cu varianta Delta sunt extrem de contagioase

Varianta Delta a coronavirusului este la fel de contagioasă ca varicela, probabil provoacă boli mai severe, iar cazurile de descoperire la persoanele vaccinate pot fi la fel de transmisibile ca și cazurile nevaccinate, potrivit unui document al guvernului SUA.

Prezentarea realizată de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) subliniază că „războiul s-a schimbat” ca urmare a variantei Delta.

Directorul CDC Rochelle Walenksy a citat prezentarea săptămâna aceasta pentru a justifica revenirea la măști pentru persoanele vaccinate în zonele cu risc ridicat și se așteaptă să fie publicată în curând. Una dintre cele mai mari observații este constatarea că infecțiile descoperite la persoanele vaccinate sunt extrem de contagioase, datele provenind din studii anterioare și o nouă analiză a unui focar în Provincetown, Massachusetts.

Încărcare virală mai mare la persoanele vaccinate

Experții se bazează pe un număr numit valoarea pragului de ciclu (Ct) pentru a indica cantitatea de virus pe care o adăpostește o persoană infectată, cu un număr mai mic care indică o încărcare virală mai mare. În Provincetown, nu a existat „nicio diferență în valorile medii ale Ct în cazurile vaccinate și nevaccinate”, spun diapozitivele.

Focarul de aproape 900 de persoane a fost legat de festivitățile din data de 4 iulie, unde mai mult de trei sferturi dintre participanți au fost vaccinați, potrivit rapoartelor locale. Dar, spre deosebire de focarele de masă anterioare, spitalizările sunt scăzute – doar șapte până acum, potrivit site-ului de știri MassLive, și până acum nu au existat decese.

Acesta este un punct cheie care face parte din motivul pentru care CDC și-a schimbat orientările”, a declarat pentru AFP Celine Gounder, medic de boli infecțioase și profesor la Universitatea din New York. „Nu este chiar atât de mult pentru propria dvs. protecție: ca persoană vaccinată, este posibil să aveți simptome ușoare, este posibil să nu aveți simptome, dar pe baza a ceea ce vedem aici ați putea fi contagios pentru alți oameni.

Jennifer Nuzzo, epidemiolog la Universitatea Johns Hopkins, a adăugat că un punct cheie de remarcat despre focarul Provincetown este că a avut loc într-un cadru în care transmisia comunitară a fost redusă – și, ca atare, noua recomandare a CDC de purtare a măştii de protecţie nu s-ar fi aplicat acolo.

35.000 de infecții simptomatice pe săptămână

Mai mult decât atât, raportarea publică în legătură cu acea anchetă de focar sugerează că expunerile au fost probabil în locuri precum baruri și petreceri în casă, unde purtarea măștii ar fi puțin probabilă”, a declarat ea pentru AFP, potrivit B1.ro.

Setul de diapozitive CDC indică, de asemenea, că infecțiile descoperite nu sunt la fel de rare pe cât se credea anterior – și reprezintă în prezent „35.000 de infecții simptomatice pe săptămână în rândul a 162 de milioane de americani vaccinați”.

O revizuire a descoperirilor din alte țări arată că, deși SARS-CoV-2 original a fost la fel de contagios ca răceala obișnuită, fiecare persoană cu Delta infectează în medie alte 8 persoane, făcându-l la fel de transmisibil ca varicela, dar totuși mai puțin decât rujeola.

Elena Marinescu

Recent Posts

COVID-19 în România: 6.333 de cazuri noi şi 111 decese. Tot mai mulţi copii ajung la spital

Până astăzi, 26 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.194.106 cazuri de infectare cu…

18 ore ago

COVID-19 în România: 7.676 de cazuri noi şi 121 de decese în ultimele 24 de ore. Capitala trece pragul de incidenta de 4

Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.187.773 de cazuri de infectare…

2 zile ago

Restricţii în 26 de localităţi din Ilfov cu incidenţa COVID peste 3

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri…

2 zile ago

Două avioane militare ruseşti, interceptate în apropierea spaţiului aerian al României

Potrivit unui anunț al NATO, aeronave de vânătoare de tip CF-188 Hornet ale detașamentul canadian…

2 zile ago

Lovitură neaşteptată pentru bitcoin! China blochează toate tranzacţiile cu criptomonede

Cele mai puternice autorități de reglementare din China au intensificat vineri interdicțiile privind folosirea criptomonedelor,…

2 zile ago

Prefectura Capitalei, despre Congresul PNL: Problema organizatorilor, cum se califică şi unde se încadrează nu a fost problema CMBSU

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei Mariana Stancu-Ţipişcă a declarat, întrebată dacă mai poate avea…

2 zile ago

Acest website folosește cookies