Studiu: 6 din 10 români vor să facă achiziții online de pe telefon

Emil Popescu 31/07/2017 | 13:53 Ştiri
Studiu: 6 din 10 români vor să facă achiziții online de pe telefon

În următoarele șase luni, 6 din 10 români intenționează să facă achiziții online direct de pe telefonul mobil, potrivit studiului „Online shopping de pe telefonul mobil”, realizat în iunie pe un eșantion de 2.875 de respondenți din mediul urban.

“Rezultatele studiului relevă importanța tot mai mare a dispozitivelor mobile în procesul de achiziție online, în condițiile în care 4 din 10 respondenți declară că fac cumpărături online lunar, iar 3 din 10 utilizează telefonul mobil sau tableta pentru astfel de tranzacții”, se arată în comunicatul de prezentare a studiului realizat de către iVox.ro, platformă online de sondare a opiniei publice, la solicitarea Blugento.

În mod uzual, cumpărătorii care utilizează telefonul mobil achiziționează produse cu valoare între 100 și 500 de lei (5 din 10).

Românii cumpără de pe telefon în special articole de îmbrăcăminte, dar și electronice, electrocasnice și cosmetice.

Comerțul online din România a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere din Europa, de 38%, însă România se numără printre țările cu cea mai mică pondere a persoanelor care fac cumpărături online.

În acest an, comerțul online din România poate depăși 2,5 miliarde de euro.


Sursa foto: Mediafax

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.