Stimul de un miliard de euro: BAT își extinde fabrica de țigarete de la Ploiești

Andreea Neferu 09/11/2016 | 15:10 Ştiri
Stimul de un miliard de euro: BAT își extinde fabrica de țigarete de la Ploiești

Producătorul de țigarete British American Tobacco, care are în portofoliu branduri precum Kent sau Dunhill, anunță noi investiții în fabrica pe care o deține la Ploiești.

Grupul britanic a arătat că unitatea de producție de la Ploiești ar urma „să devină a doua ca mărime din Europa”, generând un „stimul total în economia românească de un miliard de euro, în următorii cinci ani”.

Anunțul vine în contextul în care BAT, companie prezentă pe piața locală din 1996, a demarat ultima investiție majoră în fabrica de la Ploiești în 2012. La acea vreme, producătorul a anunțat că extinde hala de producție în urma unor investiții de circa 40 de milioane de euro.

BAT Trading, cea mai mare entitate juridică a grupului britanic pe plan local, a înregistrat anul trecut afaceri de 7,4 miliarde de lei, adică circa 1,7 miliarde de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Pe piața românească a tutunului sunt prezente toate cele trei mari grupuri care domină industria de profil la nivel internațional: BAT, JTI și Philip Morris.

 


FOTO: www.flickr.com/photos/welcometobat

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.