STB modernizează liniile de tramvai din Capitală

Elena Marinescu 02/05/2022 | 21:29 Ştiri
STB modernizează liniile de tramvai din Capitală

Linia 41 din Capitală este prima la care s-au început lucrările de modernizare cu echipamente furnizate în totalitate de Uzina de Reparaţii „Atelierele Centrale”, care aparţine STB, pregătindu-se astfel traseul pentru introducerea noilor tramvaie, a anunțat, luni, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„Pregătim traseele pentru noile tramvaie. Societatea de Transport Bucureşti – STB SA modernizează liniile de tramvai din Bucureşti cu materiale proprii, făcute la URAC. Uzina de Reparaţii – Ateliere Centrale care aparţine STB a început să fie furnizor de materie primă pentru modernizarea şi reabilitarea căii de rulare a tramvaielor”, a anunțat, luni, viceprimarul, luni, pe Facebook.

„Zilele acestea, prima linie de metrou ușor din București – linia 41 – este modernizată cu echipamente furnizare 100% de URAC. Lucrările sunt făcute pentru a pregăti calea de rulare pentru noile tramvaie, care vor sosi în București începând cu luna iunie. Se înlocuiesc gardurile de protecţie, se reface fundaţia de beton şi se repară peroanele. În prezent, se lucrează la înlocuirea gardurilor pe tronsonul Ghencea – Strada Braşov, urmând să fie realizate etapizat şi lucrările de refacere a fundaţiei de beton a acestora. Fundaţia de beton va fi refăcută pe tot traseul, aceasta fiind afectată în multe locuri de diferite lucrări, dar şi de accidentele auto care produc constant avarii la gardurile căii de rulare. Gardurile sunt montate pe timp de noapte, pentru a nu afecta circulaţia tramvaielor sau traficul auto”, a mai scris Bujduveanu.

Lucrările sunt realizate pentru a pregăti calea de rulare pentru noile tramvaie care vor sosi în Bucureşti începând cu luna iunie, potrivit acestuia. „Noile tramvaie, care vor veni în Bucureşti începând cu luna iunie, vor fi introduse pe trasee modernizate, linia 41 numărându-se printre ele”, a completat Stelian Bujduveanu.