Stația Spațială Internațională ajunge deasupra Bucureștiului. Până când și la ce ore poate fi văzută

NewMoney 07/08/2018 | 12:34 Ştiri
Stația Spațială Internațională ajunge deasupra Bucureștiului. Până când și la ce ore poate fi văzută

Stația Spațială Internațională va fi deasupra Capitalei începând din 7 august timp de aproape două săptămâni. Aceasta va putea fi văzută până pe 22 august.

Dacă cerul va fi senin, ea va putea fi observată ca un obiect strălucitor care se mișcă destul de lin. Potrivit site-ului NASA, Stația Spațială va putea fi văzută doar pentru câteva minute. În prima zi în care își va face apariția, pe 7 august, aceasta este vizibilă începând cu ora 22.07.

Citiți și: Ironia istoriei. Când NASA împlinește 60 de ani, astronauții americani călătoresc în spațiu cu capsule rusești de tip Soyuz

NASA a anunțat că are disponibil un serviciu care îi poate notifica pe cei interesați prin mail sau SMS când Stația Spațială este vizibilă. Cei care vor să fie notificați de NASA se pot înregistra pe siteul spotthestation.nasa.gov, potrivit Playtech. Stația Spațială Internațională poate fi văzută cu ochiul liber, dacă cerul este senin.

Stația este plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 și 346,9 kilometri și este  un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație formată din mai multe țări europene).

 


FOTO: Mediafax