StarTech Team lansează o platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România

Cristina Dobreanu 16/03/2017 | 12:07 Ştiri
StarTech Team lansează o platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România

Compania de servicii IT StarTech Team a lansat o platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România, care pune accent pe protejarea împotriva fraudelor informatice.

„Securitatea informatică este cea mai importantă provocare a erei digitale în care ne aflăm, iar creșterea accelerată a fenomenului criminalității informatice, cât și slaba conștientizare a riscurilor la care se expun utilizatorii de Internet au fost principalele argumente pentru care am lansat această inițiativă”, a spus Bogdan Tudor (foto), CEO al StarTech Team.

Studiile arată că trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice, iar șapte din zece români se simt vulnerabili în fața unui atac cibernetic. Costurile sunt mari, căci prețul mediu plătit de un utilizator pentru a-și recupera datele în urma unui atac informatic este de 500 de dolari.

„Atacatorii primesc banii în bitcoin și astfel nu pot fi următori de către autorități”, a punctat Bogdan Tudor.

Românii se tem în principal de infectarea cu viruși și atacuri malware, de furtul de date personale, spargerea contului de email sau a conturilor de pe rețelele de socializare, mai arată studiul „Siguranța pe Internet”, realizat de StarTech. Rezultatele sondajului mai arată că riscurile ar scădea dacă ar fi mai bine informați.

„Tehnologia nu își oferă 100% protecție. Ca să fii 100% protejat, trebuie să fii informat”, avertizează și Ștefan Tănase, senior security researcher în cadrul Kaspersky.

Astfel, pentru o mai bună informare, platforma Sigurantapenet.ro cuprinde șase module de certificare. Fiecare modul are în componența sa un material video și un suport de curs, urmate de un test care permite utilizatorilor să avanseze la modulul următor. În momentul finalizării ultimului modul, fiecare utilizator va primi certificarea StarSafe în utilizarea Internetului și o licență Kaspersky Safe Kids valabilă 12 luni.

Stratech Team este o companie locală formată în urma fuziunii dintre Class IT Outsourcing, firmă specializată în furnizarea de servicii pentru externalizarea proceselor IT, şi Class IT Hardware. În present, 35.000 de angajați din peste 350 de companii se bazează pe suportul și soluțiile IT livrate de cei 150 de specialiști ai StarTech Team.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.