Starea de sănătate a medicului român cu arsuri grave transferat în Belgia, în continuare gravă

Elena Marinescu 16/11/2020 | 20:04 Ştiri
Starea de sănătate a medicului român cu arsuri grave transferat în Belgia, în continuare gravă

Ministerul Sănătăţii anunţă că starea de sănătate a medicului român cu arsuri grave transferat in cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles este în continuare gravă, iar marţi va avea loc o evaluarea mai complexă a leziunilor provocate incendiu.

​”Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.
În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuua, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, precizează MS.

Medicul erou, cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamț

Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului doctorului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţi.

Doctorul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins sâmbătă seara secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi. Medicul a suferit arsuri şi a fost transferat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri medicale.

Starea lui de sănătate este stabilă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat luni că în urma evaluării făcute duminică dimineața la Spitalul Floreasca, acesta avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului. „A ajuns ieri în jurul orei 12. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus ministrul.

În incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI. Zece pacienţi cu COVID-19 au decedat. Parchetul General efectuează o anchetă în cadrul unui dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.