Stare de urgenţă. Se închid barurile şi restaurantele

Elena Marinescu 17/03/2020 | 21:34 Ştiri
Stare de urgenţă. Se închid barurile şi restaurantele

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a declarat marți seară, într-o conferință de presă, că prin ordonanță militară, s-a decis suspendarea „activităţii de servire si consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activități organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile din interiorul sau exteriorul locației.

E permisă organizarea de către aceste unităţi economice de profil a activităţii de comercializare care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client”.

Măsura a fost luată în contextul stării de urgență instituită prin Decret prezidențiale pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României.

Poliția locală trece în subordinea Poliţiei Naţionale

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunțat, marți seara, că poliția locală se va subordona poliției naționale, nu autorităților locale, iar poliția, jandarmeria și poliția de frontieră va ieși în stradă, pentru a asigura ordinea publică.

”Au fost adoptate următoarele decizii:

Structurile de poliție locală sunt coordonate de poliția națională. Efectivele de poliție locală sprijină poliția națională în măsurile de ordine publică. Parchetul General și MAI au organizat în comun activitățile pentru a putea răspunde în fața oricărei forme de criminalitate. Săvârșirea unei infracțiuni, profitând de stare de urgență, reprezintă o formă agravantă.

A fost întărită prezența în stradă: poliție, jandarmerie și poliție de frontieră. Au fost suspendate exercițiile, simulările, aplicațiile și alte activități, cu excepția celor cu caracter militar din poligoanele de instrucție. ”, a declarat Bogdan Despescu.