SRI are un nou sistem IT. Va putea controla cheltuielile din bani publici în doar 60 de secunde

NewMoney 13/06/2019 | 13:16 Ştiri
SRI are un nou sistem IT. Va putea controla cheltuielile din bani publici în doar 60 de secunde

Serviciul Român de Informații a pus în funcțiune sistemul IT prin care se speră că va fi mai bine controlat modul de cheltuire a banilor în instituții publice, scrie Profit.ro. Prin acest sistem, SRI va mai putea urmări activitatea firmelor și chiar a persoanelor fizice care au o avere mai mare decât cea pe care o declară.

„Proiectul vizează modernizarea și eficientizarea activităţilor interne ale instituţiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție sau evaziune fiscală, precum şi optimizarea cooperării între acestea, în efortul comun de identificare, cunoaştere, documentare, prevenire şi diminuare a situaţiilor generatoare de fenomene de criminalitate organizată şi evaziune fiscală la nivel naţional, precum şi a faptelor asociate fenomenului de corupţie şi de finanţare a terorismului”, potrivit unui comunicat al SRI.

Pe lângă încercarea de a centraliza mai atent procesul de cheltuire a banului public, utilizarea sistemului IT va permite SRI să obțină informațiile de care are nevoie în mai puțin de 60 de secunde, mai notează Profit.ro.

Proiectul SII Analytics a costat 142.071.000 lei (30 de milioane de euro), din care 120 de milioane de lei sunt fonduri europene, iar 22 de milioane de lei provin de la bugetul de stat.


Foto: Facebook