Sphera Group vrea să investească anul viitor cel puțin 10 milioane de euro în 23 de restaurante noi

Cristina Dobreanu 13/11/2017 | 16:53 Ştiri
Sphera Group vrea să investească anul viitor cel puțin 10 milioane de euro în 23 de restaurante noi

Sphera Franchise Group, deținătorul brandurilor KFC, Pizza Hut, PHD și Taco Bell din România, vrea să încheie anul 2017 cu circa 115-116 restaurante. Pentru 2018, grupul pregătește deschiderea a 23 de restaurante, o investiție de cel puțin 10 milioane de euro.

„Anul acesta am deschis aproape 18, sau suntem pe cale să deschidem 18 unități, în 2018 vor fi 23, pe toate cele trei branduri pe care le avem în continuare în portofoliu”, a declarat Daniel Paliță, Director Planificare Strategică Sphera Franchise Group, pentru 7/24 Capital, un proiect al Bursei de Valori București.

El a precizat că următoarele deschideri vor fi atât în București cât și în alte orașe din țară.

CITEȘTE ȘI: Taco Bell deschide al doilea restaurant din România în Mega Mall

În ceea ce privește sumele alocate pentru dezvoltare, Daniel Paliță a mai precizat că pentru unitățile Drive Thru, investiția se ridică la circa 700.000-1.000.000 de euro, iar investiția într-un food court este mai mică, de circa 350.000 de euro. În total, pentru anul viitor, investiția Sphera ar putea fi de cel puțin 10 milioane de euro.

Recent, compania listată la Bursa de Valori București, a adus în România franciza Taco Bell și se pregătește să inaugueze cel de-al doilea restaurant al brandului, după cel din Băneasa Shopping City. A doua unitate Taco Bell va fi amplasată tot în București, în Mega Mall.

CITEȘTE ȘI: KFC mai pune două restaurante pe harta României și ajunge la o rețea de 65 de unități

Pentru 2018, grupul vrea să deschidă încă trei unități, iar până în 2021, lanțul Taco Bell ar urma să ajungă în România la un total de 14 unități.

Grupul a anunțat deja că, până în 2022, vrea să dubleze rețeaua, ducând-o până la 240 de unități.

Sphera Group s-a listat, pe 9 noiembrie, la Bursa de Valori. Prețul final de ofertă al Sphera este de 29 de lei pe acțiune, ceea ce plasează valoarea totală a companiei la 248 de milioane de euro, potrivit unui anunț transmis anterior Bursei de Valori București (BVB).

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.
← Close