Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei. Cum va fi redus consumul de electricitate

Elena Marinescu 10/08/2022 | 18:40 Ştiri
Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei. Cum va fi redus consumul de electricitate

Aerul condiționat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade în multe spații publice și noaptea lumina în vitrine va trebui stinsă, sunt două dintre măsurile care intră în vigoare în Spania, pentru a îndeplini obiectivele de economisire a energiei stabilite în Uniunea Europeană.

Aceste măsuri ale Guvernului spaniol au în vedere o reducere a consumului de electricitate, care, la rândul său, va contribui la diminuarea dependenței de gaze, utilizate pentru producerea energiei electrice, ca urmare a planului stabilit în Europa, scrie Agerpres.

Respectarea măsurilor începe să fie obligatorie, între dezacordul regiunilor guvernate de dreapta și îndoielile cu privire la sancționarea celor care nu respectă așa-numitul „Plan de șoc pentru economisire și gestionarea energiei în cazul climatizării”.

Vicepreședintele și ministru al Tranziției Ecologice, Teresa Ribera, a subliniat marți că înainte de a amenda va fi necesară o marjă pentru a cere să se respecte limitările, precum aerul condiționat să nu fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade vara și 19 grade iarna.

Această măsură va fi obligatorie în clădirile publice, magazine, teatre, cinematografe, locuri de agrement, stații de tren, aeroporturi, dar nu și în colegii și universități, centre de zi, centre sanitare sau săli de sport și nici în camerele de hotel, fiind spații private.

Oprirea la ora 22:00 a iluminatului vitrinelor și edificiilor publice neocupate, cu excepția iluminatului monumentelor, este pusă la îndoială de cei care avertizează că se va reduce siguranța pe străzi, vor fi aduse prejudicii comerțului și Spania va fi unica țară care va aplica o astfel de măsură.