Space X, companie controată de Elon Musk, a lansat în spațiu un satelit militar, după trei zile de misiuni anulate

NewMoney 23/12/2018 | 17:04 Ştiri
Space X, companie controată de Elon Musk, a lansat în spațiu un satelit militar, după trei zile de misiuni anulate

Un sistem GPS destinat armatei americane a fos lansat în spațiu de Space X, comanie controlată de Elon Musk. Satelitul, lansat de la Cape Caraneval din Florida, este transportat de o rachetă din gama Falcon 9, potrivit Reuters.

Lansarea  fusese anulată de mai multe ori, ultima dată joi dimineaţă, din cauza vremii nefavorabile,  conform companiei SpaceX. Încărcătura rachetei a fost cosntruită de compania Lockheed Martin, cu un buget de 500 de milioane de dolari.

Potrivit kennedyspacecenter.com, GPS III SV01 se va alătura unui număr de 31 de sateliți și sisteme de poziționare globală deja orientați pe orbită, cu scopul de a furniza servicii de navigare și sincronizare pentru Statele Unite și alte operațiuni. Acest satelit a fost numit „Vespucci” după Amerigo Vespucci, exploratorul pe seama căruia este pusă descoperirea Americii.

Până în momentul lansării au mai exitat alte două tentative de trimitere a încărcăturii în spațiu, însă vremea capricioasă și o problemă tehnică semnalată la una din treptele rachetei au întârziat misiunea.  Aceasta este prima misiune pentru armata americană a companiei controlate de Elon Musk. Contractul dintre armată și SpaceX este de 83 de milioane de dolari.