George Soros îl ajută pe Elon Musk. Cât a investit miliardarul în compania Tesla care are mari probleme de producție

Sebastian Popescu 17/05/2018 | 16:09 Ştiri
George Soros îl ajută pe Elon Musk. Cât a investit miliardarul în compania Tesla care are mari probleme de producție

Miliardarul George Soros a investit 35 de milioane de dolari în Tesla, într-o perioadă în care compania fondată de Elon Musk are probleme de producție, fiind departe de ținta de 5.000 de mașini ieșite din fabrică săptămânal.

George Soros i-a oferit lui Elon Musk o mână de ajutor, după ce fondul său de investiții a cumpărat obligațiuni convertibile în valoare de 35 de milioane de dolari în ultimele 4 luni, care vor ajunge la maturitate în martie 2019, scrie Reuters.

Citește și: România a înregistrat în aprilie cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană

Nu este prima dată când Soros și Musk fac afaceri împreună. În 2016, miliardarul cu origini maghiare l-a ajutat pe Musk să strângă peste 300 de milioane de dolari pentru a salva de la faliment SolarCity Corp, o subsidiară a Tesla care se ocupă cu producția de panouri solare.

Tesla a fost cuprinsă de probleme în ultima vreme. Investitorii sunt îngrijorați de veștile în legătură cu producția Model 3, după ce compania a ajuns la o producție de 2.270 de unități pe săptămână, departe de obiectivul de 5.000 de unități pe săptămâna stabilit de Musk pentru finalul lunii iunie.

Citește și: VIDEO Cum arată și cât de rapizi sunt roboții de la Dacia. Uzina de la Mioveni produce o mașină la fiecare 54 de secunde

De asemenea, accidentul în care a fost implicat unul dintre autoturismele Tesla care testau un sistem de conducere autonomă a afectat imaginea companiei.

Musk a anunțat la începutul săptămânii că Tesla a intrat într-un proces amănunțit de reorganizare, după ce în ultimul an a pierdut peste 2 miliarde de dolari. Problemele au continuat și anul acesta, după ce compania a pierdut peste 700 de milioane de dolari în primul trimestru.


Foto: Mediafax