Sorin Oprescu nu scapă de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri contestaţia în anulare depusă de fostul primar

Elena Marinescu 20/01/2023 | 18:17 Ştiri
Sorin Oprescu nu scapă de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri contestaţia în anulare depusă de fostul primar

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri contestaţia în anulare depusă de fostul primar Sorin Oprescu, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupţie. 

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia în anulare depusă de Sorin Oprescu. ”În baza art 432 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, contestatia în anulare formulată de contestatorul condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva Deciziei penale nr 575/A/13.05.2022 pronuntată de Curtea de Apel Bucureşti-Sectia I Penală în dosarul 42389/3/2015”, este decizia instanţei.

Magistraţii obligă contestatorul la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Potrivit sursei citate de News.ro, sentinţa este definitivă.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, în 13 mai 2022, la zece ani şi opt luni de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie, după ce a primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, care la rândul său este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi din dosar, şi care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti. La finalul anului 2013, grupul ar fi fost condus de Sorin Oprescu.

În aceeaşi zi, Sorin Oprescu a fost dat în urmărire, fiind reţinut în Grecia în 17 mai. Pe 31 mai, Oprescu a fost eliberat pe cauţiune, iar Curtea de Apel din Atena a respins cererea României de extrădare a lui Sorin Oprescu.