Sorin Cîmpeanu ia o decizie tranşantă. Elevii scapă de teze în 2021!

Elena Marinescu 17/03/2021 | 19:13 Ştiri
Sorin Cîmpeanu ia o decizie tranşantă. Elevii scapă de teze în 2021!

Elevii nu dau teză în acest an școlar, acestea fiind suspendate, iar la sfârșitul semestrului al doilea mediile la toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul Educației a spus că tezele pentru anul școlar 2020 – 2021 sunt suspendate. „Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atâta timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, „relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”.

65.000 de copii, în afara orelor de curs

Potrivit cifrelor oficiale, în România, 65.000 de copii au rămas în afara orelor de curs. Lipsiți de sprijinul familiei și/sau fără mijloace tehnice ca să poată lua parte la lecțiile online, aceștia au abandonat şcoala.

Din păcate, estimările Ministerului nu au fost corecte. S-au luat, de exemplu, în calcul că dacă într-o familie formată din 2-3 copii, există o tableta sau chiar un singur telefon, s-a interpretat că ei pot participa la școala online, ceea ce este complet fals.

Sunt vreo 65.000 de copii care nu au făcut școala, pentru că nu au frecventat absolut deloc, nici măcar în varianta online. Au fost rupți complet de școală. Nu au avut acele echipamente pe care statul roman ar fi trebuit să le pună la dispoziție”, susţine președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simon Hăncescu.