Ştiri

Sorin Cîmpeanu a prezentat rezultatele finale la Bacalaureat: Rata de promovare este de 75,2%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a prezentat rezultatele finale la Bacalaureat, în sesiunea din luna iulie. El a arătat că rata de promovare este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele dinainte de contestaţii. De asemenea, 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate.

”Numărul contestaţiilor este deja cunoscut, 49.115 contestaţii, anul acesta, faţă de 55.980 anul trecut”, a spus ministrul Cîmpeanu, el arătând că în continuare au fost schimbate foarte multe note. ”Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate în urma contestaţiilor. 2.752 de note au rămas nemodificate”, a mai spus el.

Ministrul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat, sesiunea din iulie, este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele anunţate înainte de contestaţii.

”Această diferenţă se păstrează în fiecare dintre anii din urmă”, a arătat Cîmpeanu, precizând că este clar că sunt multe lucruri care trebuie îmbunătăţile în sistemul de evaluare. Ministrul Educaţiei a anunţat că în urma rezultatelor finale la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, numărul celor care au reuşit să promoveze acest examen este de 91.332, cu aproape 3.000 mai mult decât numărul celor care au promovat anul trecut, deşi anul acesta numărul acelor înscrişi a fost cu aproape 7.000 mai mic.

Faţă de anul 2020, numărul celor înscrişi la Bacalaureat este cu aproape 30.000 mai mic.

Sorin Cîmpeanu a spus că, din perspectiva prezenţei, şi anul acesta, raportat la cei înscrişi, avem o prezenţă de 96%. ”Această prezenţă a mai fost înregistrată în anul 2010”, a spus ministrul.

”Avem un număr de 41.465 de candidaţi care au început clasa terminală dar, din diverse motive, nu s-au înscris la Bacalaureat”, a anunţat ministrul Educaţiei, el precizând că a verificat cauzele, care, spune el, sunt surprinzătoare.

”13.000 de candidaţi nu s-au înscris deşi aveau dreptul să se înscrie. Au promovat toate disciplinele şi nu s-au înscris. Avem un număr de 28.571, per total, învăţământ de stat şi privat, elevi care nu au reuşit să promoveze”, a mai afirmat ministrul Educaţiei, arătând că fie au situaţie neînscheiată, fie au corigenţe sau repetenţe.

Din cei care aveau dreptul să se înscrie la Bacalaureat şi nu s-au înscris, 10.995 de elevi sunt în învăţământul de stat iar diferenţa de 1.929, aproape 2.000 de candidaşi, sunt în învăţământul liceal privat.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

53 de minute ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

o oră ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

2 ore ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

2 ore ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

3 ore ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

5 ore ago

Acest website folosește cookies