Ştiri

Sondaj: Schimbarea locului de muncă în 2020 este în topul priorităților pentru cei mai mulți români, după familie și sănătate

Șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă este printre primele trei cele mai importante priorități pentru acest an. Comparativ, la începutul anului trecut, doar patru din zece angajați români se declarau nemulțumiți de situația lor profesională și luau în calcul găsirea unui nou job. Astfel, schimbarea jobului, familia şi sănătatea sunt principalele priorități ale angajaților români în acest an.

Un salariu mai mare și mai mult timp liber sunt principalele motive pentru care schimbarea jobului este printre priorități pentru majoritatea angajaților în 2020, mai ales că, din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o bună parte dintre ei. Salariul a stagnat sau chiar a scăzut pentru peste 40% dintre angajați, arată un sondaj realizat de BestJobs la finele anului trecut.

Un alt motiv invocat de 42% dintre respondenți este că vor să schimbe angajatorul, mediul de lucru sau echipa. Totodată, aproape patru din zece consideră că nu au suficiente oportunități de dezvoltare personală, iar trei din zece au intrat în noul an fără a se simți motivați la actualul loc de muncă. Un sfert dintre respondenți se mai plâng de faptul că lucrează într-o companie în care le este dificil să avanseze, iar 13,4% afirmă că nu le mai place ceea ce fac.

Peste o treime dintre respondenți analizează opțiunea de a-și schimba complet domeniul de activitate, 14% au în vedere să își caute un job în afara țării, iar alți 17% sunt indeciși, însă nu exclud această opțiune.

„Schimbările din societate se reflectă profund pe piața muncii. Avem, pe de o parte, inflația ridicată care a erodat o bună parte din veniturile românilor și le-a scăzut puterea de cumpărare, conducând la nemulțumirea angajaților. Apoi, continuă trendul început în urmă cu câțiva ani: românii pun tot mai mare preț pe timpul dedicat familiei și celor dragi. Dacă facem o comparație cu rezultatele sondajului efectuat tot de către BestJobs la începutul anului trecut, când patru din zece angajați aveau în plan schimbarea jobului, vedem o creștere cu 50% a numărului celor interesați de un nou loc de muncă, un procent substanțial. Iar > e la angajați”, declară Dan Puică, CEO BestJobs.

Pentru șase din zece respondenți platformele online de recrutare asigură cele mai mari șanse pentru găsirea unui job nou, iar recomandările / referințele sunt importante pentru 30% dintre aceștia. Alții vor să își maximizeze șansele de succes aplicând direct la companiile la care vor să se angajeze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 02 – 15 ianuarie, pe un eșantion de 1.075 de utilizatori de internet.

NewMoney

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

2 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

2 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

2 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

2 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

2 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

2 zile ago

Acest website folosește cookies