Sondaj: 6 din 10 români nu se tem să călătorească în vremea pandemiei

Andrei Dumitru 07/07/2020 | 15:05 Ştiri
Sondaj: 6 din 10 români nu se tem să călătorească în vremea pandemiei

Pandemia COVID-19 a însemnat noi reguli pentru călătorii. Prin urmare, eSky a decis să efectueze studiul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” pentru a afla cum percep subiecții călătoriile.

Deși pandemia nu a dispărut încă, studiul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” arată că 59% dintre persoanele chestionate nu se tem să călătorească în contextul COVID-19. De remarcat este faptul că, în principal, persoanele din grupul de vârstă peste 54 de ani se tem să călătorească din cauza pandemiei COVID-19.

În plus, 66% dintre respondenți s-au gândit la noi călătorii în perioada carantinei. Acest lucru indică interesul pentru călătorii în timpul restricțiilor și blocării deplasărilor.

Românii planifică vacanța, dar așteaptă deschiderea frontierelor

Printre utilizatorii care au fost în vacanță în 2019, 52% și le-au petrecut în străinătate și peste 37% în România.

De asemenea,, 57% din respondenți au căutat online informații despre călătorii în perioada carantinei. Persoanele care planifică deja vacanța din acest an se gândesc încă unde să plece: 55% declară că doresc să plece în străinătate, iar alți 41% au în vedere România, cel mai probabil în așteptarea informațiilor despre deschiderea frontierelor și relansarea zborurilor.

Destinații în România pentru 2020

Din cei 41 % ce doresc să petreacă vacanța acestui an în România: 46 % doresc să meargă la munte, 40% la mare, 21% în locuri/orașe apropiate de casă iar 7% în apropierea unui lac.

Tipul de cazarea preferat în România este hotelul cu 40% din total, urmat de pensiuni în proporție de 37%, și case de vacanță cu 23%.

Destinațiile din străinătate preferate de români

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le au în vedere clienții eSky.ro pentru 2020, se află:

Grecia (32%), Spania (28%), Italia (22%), Franța (19%), Turcia (17%), Egipt (15%), Croația (12%), iar cu 9% fiecare, avem ca țări preferate: Malta, Maldive, Thailanda și Bulgaria.

Comparând preferințele actuale față de cele din trecut, remarcăm că nu există diferențe majore în clasament, lista țărilor alese fiind identică, cu mici modificări în procente. Acest fapt ne arată că, indiferent de pandemie, alegerile/preferințele clienților noștri au rămas constante.

Atunci când vine vorba de viitoarea călătorie, cei mai importanți factori luați în considerare sunt: prețul (54%), siguranța destinației aleasă (48%), destinația (30%), data (20%) precum și mijlocul de transport (17%).