Softronic Craiova livrează două locomotive în Suedia

Andrei Dumitru 08/04/2020 | 13:53 Ştiri
Softronic Craiova livrează două locomotive în Suedia

Încă două locomotive Softronic pentru Suedia au ajuns miercuri la depoul din Curtici și urmează să plece joi dimineață spre destinație. Restricțiile impuse de țările pe care le vor tranzita, în contextul pandemiei de coronavirus, au necesitat o regândire totală a filosofiei de transport, informează clubferoviar.ro

Locomotivele Transmontana 044 și 045 au plecat marți seara de la fabrica Softronic. La Curtici, ele au fost garate în depoul societății craiovene producătoare de material rulant și sunt pregătite ca joi să fie preluate de un tren până la granița cu Slovacia.

În mai vor fi livrate încă două locomotive

Acestea sunt locomotivele cu numerele 7 și 8 livrate către suedezii de la Green Cargo, apoi în luna mai urmează numerele 9 și 10. Următoarea livrare este programată pentru luna septembrie, scrie clubferoviar.ro.

Operatorul feroviar suedez de marfă Green Cargo a preferat locomotivele produse la Craiova pentru că ele pot remorca trenuri de 3.700-3.800 de tone. Spre comparație, locomotivele Vectron și Traxx utilizate anterior puteau remorca garnituri de maximum 2.500 de tone.

Cele două locomotive pentru Suedia. FOTO: clubferoviar.ro

Contractul a fost semnat în 2017

În 2017, producătorul român de locomotive Softronic a primit o comandă de două locomotive pentru compania de stat din Suedia.

Apoi, în primăvara lui 2018, Softronic a anunțat că va livra încă şase locomotive Transmontana operatorului suedez Green Cargo. Directorul general al Green Cargo, Jan Kilström, spunea la vremea respectivă că noile locomotive oferă capacitate și securitate sporite, precum și costuri de transport mai mici pentru companie. Locomotiva are, de asemenea, o serie de adaptări tehnice pentru climatul nordic şi un impact mai redus asupra mediului, deoarece se utilizează mai puțină energie, spune Jan Kilström.

Softronic a început în octombrie 2017 producţia primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză de stat Green Cargo, contract inițial în valoare de aproximativ şase milioane de euro.