Smithfield, cel mai mare procesator de carne de porc din lume, achiziționează doi producători români de mezeluri

Ruxandra Popinciuc 26/09/2017 | 16:41 Ştiri
Smithfield, cel mai mare procesator de carne de porc din lume, achiziționează doi producători români de mezeluri

  Grupul chinez WH Group Ltd, prin intermediul Smithfield Foods, cel mai mare procesator de carne de porc la nivel mondial, cumpără companiile românești producătoare de mezeluri Elit și Vericom, potrivit cotidinaului New York Times care citează bursa din Hong Kong.

Atât Elit cât și Vericom  sunt deținute de antreprenorul Dorin Mateiu. Suma pentru achiziționarea celor două companii românești nu a fost făcută publică.

Pentru a finaliza achiziția, tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, a informat conducerea grupului chinez.

Elit și Vericom operează în prezent trei unități de producție de carne și cinci centre de distibuție pe teritoriul României. Cele două companii de mezeluri distribuie anual 25.000 de tone de carne către cei aproximativ 12.000 de clienți naționali.

În luna august, grupul WH Group, a achiziționat prin intermediul  Smithfield, companiile Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken din Polonia.

Toate aceste achiziții fac parte dintr-un plan de extindere al grupului chinez pe piețele din Europa, potrivit sursei citate.

FOTO: guliver/gettyimages