SmartBill a atins, în 2021, o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de lei, în creştere cu aproximativ 35% faţă de 2020

Andrei Dumitru 06/07/2022 | 13:52 Ştiri
SmartBill a atins, în 2021, o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de lei, în creştere cu aproximativ 35% faţă de 2020

Compania SmartBill, care oferă soluţii de softuri financiar-contabile, a atins, în 2021, o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de lei, în creştere cu aproximativ 35% faţă de 2020, când a încheiat cu mai mult de 17 milioane de lei.

”SmartBill a atins, în 2021, o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de lei, în creştere cu aproximativ 35% faţă de 2020, când a încheiat cu mai mult de 17 milioane de lei. Astfel, compania devine liderul de piaţă din România pentru soluţiile de softuri financiar-contabile, cu peste 65.000 de utilizatori, companii mici şi mijlocii”, anunţă compania.

În prezent, prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi, care anual au, cumulat, o valoare de peste 14 miliarde de euro. Pentru 2022 compania vizează o creştere de cel puţin 30%.

Creşterea SmartBill a fost una sustenabilă, spun reprezentanţii companiei, care precizează că, prin soluţiile oferite, SmartBill contribuie la digitalizarea mediului de business local, prin eliminarea în mod semnificativ a muncii manuale şi repetitive.

„În ultimii ani, antreprenorii români au fost tot mai interesaţi de utilizarea soluţiilor de facturare şi gestiune în cloud. Astfel, faptul că SmartBill preia conducerea ca lider de piaţă dovedeşte ca s-a produs o schimbare majoră prin faptul că ceea ce era un trend, acum a devenit normă. În egală măsură, asistăm la evoluţia pieţei către transparenţă şi colaborare între parteneri, influenţată de implementarea sistemului naţional de facturare electronică e-Factura. Piaţa softurilor financiar-contabile devine colaborativă, ceea ce va contura o nouă dinamică a relaţiilor dintre partenerii de afaceri, precum şi între antreprenori, contabili şi statul român. Pe termen lung, acest lucru poate să atragă beneficii atât pentru mediul de business, cât şi în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiilor cu impact în antreprenoriat”, a declarat Radu Hasan, CEO şi Cofondator SmartBill.

SmartBill a integrat de la 1 iulie 2022 sistemul naţional de facturare electronică e-Factura, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de a transmite facturile prin e-Factura în SPV printr-un simplu click.

SmartBill este o companie activă pe piaţa din România de 15 ani. Prin utilizarea platformei antreprenorii au putut să elimine în mod considerabil activităţile care implică munca manuală şi au câştigat timp pentru cele esenţiale de business.

Dezvoltat în 2007 de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, SmartBill este în prezent cel mai utilizat şi cel mai apreciat program de gestiune şi facturare de pe piaţa din România, cu peste 65.000 de clienţi în cloud.

SmartBill se adreseaza unei plaje mari de afaceri, de la PFA-uri, companii mici si mijlocii, şi până la multinaţionale, din toate domeniile de business. Prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi şi se factureaza peste 14 miliarde de euro anual.

În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiţie de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiţii Catalyst România şi Gecad Ventures,  care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din părţile sociale.

În 2020, grupul norvegian Visma a preluat jumătate din companie, dar fondatorii păstrează controlul.

În 2022, SmartBill s-a integrat cu sistemul national de facturare electronică e-Factura, oferind astfel utilizatorilor săi posibilitatea de a transmite e-Facturile direct în SPV printr-un simplu click.