Skanska investește 40 milioane de euro în prima clădire de birouri de la Politehnica 

Andreea Neferu 17/01/2017 | 20:22 Ştiri
Skanska investește 40 milioane de euro în prima clădire de birouri de la Politehnica 

Suedezii de la Skanska vor investi 38 de milioane de euro în prima clădire a complexului de birouri Campus 6, dezvoltat pe terenul fostei platforme Pumac din Capitală.

Prima fază a proiectului va cuprinde circa 22.000 de metri pătrați de birouri, dispuși pe 11 nivele supraterane și două subterane. Lucrările de construcție au demarat deja, iar prima clădire ar urma să fie gata în al treilea trimestru din 2018.

În total, Campus 6 va avea patru clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Grupul suedez Skanska a cumpărat în 2015 un lot de 2,1 de hectare care se suprapune unei părți a fostei uzine Pumac de lângă Politehnica, vânzătorii fiind Ion Rădulea și familia Bronte.

Skanska a mai construit în România și clădirile de birouri Green Court din zona Floreasca a Capitalei, pe care le-a vândut ulterior fondului Globalworth. De asemenea, suedezii mai construiesc în prezent un proiect de două clădiri de birouri în nordul Bucureștiului, Equilibrium, aflat în zona Fabrica de Glucoză.


Sursă foto: Skanska  

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.