Siveco, amendată cu 1,3 milioane de euro pentru trucarea unei licitații

Alexandra Pele 27/07/2017 | 16:07 Ştiri
Siveco, amendată cu 1,3 milioane de euro pentru trucarea unei licitații

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco și Intrarom cu o amendată în valoare de 1,75 de milioane de euro pentru trucarea unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în anul 2008, anunță instituția.

Contractul în cauză viza atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatică, în valoare de 12 milioane de euro (fără TVA).

Intrarom a primit o amendă în valoare de 2,1 milioane de lei, iar Siveco România peste 5,8 milioane de lei. Investigația a fost declanșatăpe baza unor informaţii furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom S.A. să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanţi la licitaţie, fără însă a concura în mod real cu Siveco România S.A..

În cadrul procedurilor de achiziţie publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câştiga în condiţii normale de concurenţă, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse şi servicii calitative la preţuri cât mai avantajoase.

În ceea ce priveşte celelalte două companii participante la licitație, IBM România S.R.L. şi Teamnet International S.A., investigaţia nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenţei care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei.


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.