Situaţie dramatică la Spitalul Universitar din Bucureşti. Peste 100 de cadre medicale şi pacienţi, depistaţi cu COVID-19

Elena Marinescu 06/04/2020 | 19:44 Ştiri
Situaţie dramatică la Spitalul Universitar din Bucureşti. Peste 100 de cadre medicale şi pacienţi, depistaţi cu COVID-19

Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București a declarat la România TV că a solicitat detașarea a 3 medici militari la unitatea pe care o conduce de puțin timp, după ce 37 de cadre medicale și 76 de pacienți au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19.

Cârstoiu a precizat că numai la nivelul acestui spital s-au făcut aproape 2.000 de teste de coronavirus, iar în ultimele zile au apărut numai 3 cazuri noi. ”Am solicitat detașarea a trei medici militari de la Spitalul Militar Central. Acești medici vor asigura coordonarea zonelor de risc din spital. Nu este vorba de a scăpa de persoane incomode, de gâlceavă, de scandal. Doresc o mai bună armonizare a măsurilor mele cu cele militare, din această perioadă.

Un medic militar cred că e mult mai conștient de anumite riscuri. Nu știu dacă o să limităm extinderea acestui focar. În ultimele zile avem 3 cazuri, am limitat extinderea. Am făcut aproape 2.000 de teste. Unele sunt făcute de DSP, altele prin resurse proprii, din sponsorizări.”, a spus Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Până luni, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate. La nivel național au fost prelucrate 40.987 de teste.