Sistemul informatic din Sănătate, blocat de 17 zile. Răspunsul cinic al CNAS: „Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”

NewMoney 17/07/2019 | 18:41 Ştiri
Sistemul informatic din Sănătate, blocat de 17 zile. Răspunsul cinic al CNAS: „Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”

Platforma online a CNAS prin care sunt gestioante cardurile naționale de sănătate este blocată de 17 zile. De suferit au pacienți, în condițiile în care legea nu le permite medicilor să efectueze operațiuni medicale fără să le înregistreze în sistem. 

Ce spun reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate despre această situație?

Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”, este reacția cinică a purtătorului de cuvânt Daniel Osmanovici în momentul în care a fost chestionat de jurnaliștii RFI România despre situația în care, în această perioadă lungă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale.

„Mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, mai afirmă Osmanovici, care spune că s-au făcut în ultimele zile teste de repornire a sistemului.

Până la rezolvarea problemelor, medicii nu pot efectua operațiuni medicale, întrucât sunt obligați de lege să le înregistreze în sistem.

Daniel Osmanovici Foto: Facebook

Osmanovici le recomandă medicilor să înregistreze toate operațiunile în offline și să le introducă în sistem în momentul în care acesta va funcționa din nou.

Însă medicii spun că se tem să procedeze astfel, potrivit RFI. Sistemul a mai picat și în anii trecuți iar cadrele medicale care au ales varianta propusă de CNAS au primit amenzi uriașe.

Daniel Osmanovici este purtătorul de cuvânt al CNAS de aproape un an. Înainte să devină bugetar, el a lucrat timp zece ani la Antena 1, unde a prezentant, printre altele, Observatorul de Weekned.

 

 

 


Foto: Mediafax