Sînziana Maioreanu, Ageon: Românii încep să prefere administrarea şi plata online a asigurărilor

Bianca Dobrescu 11/09/2019 | 15:44 Ştiri
Sînziana Maioreanu, Ageon: Românii încep să prefere administrarea şi plata online a asigurărilor

Platforma companiei de asigurări Ageon România a înregistrat o creştere a numărului de utilizatori de 30% în primele şapte luni ale acestui an, pe fondul creșterii nivelului de digitalizare a pieței locale. 

„Am observat că atât la nivelul pieței, cât și al portofoliului de clienți, tot mai mulți oameni aleg să își administreze asigurările și să își plătească primele online. Motivele sunt evidente și țin de simplitatea și rapiditatea procesului, care te scutește de drumurile la bancă”, spune Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Tendinţa de a alege online-ul atunci când vine vorba de asigurări este cdonfirmată inclusiv de ceea ce se întâmplă pe cea mai mare piaţă de profil din lume, în SUA, adaugă antreprenoarea. Aici, online-ul joacă un rol tot mai important în ceea ce priveşte informarea privind asigurările cât şi achiziţia acestora. Studiile arată că peste 50% dintre americani se informează online despre asigurări înainte de a face o achiziţie. De altfel, o parte dintre aceştia iau inclusiv decizia de a cumpăra asigurarea online.

În același timp, o analiză de piaţă realizată de unul dintre site-urile comparatoare de preţuri de asigurări din SUA, noexam.com, arată faptul că numărul celor care cumpără asigurări online creşte semnificativ de la un an la altul. Un astfel de comportament se regăseşte mai ales în rândul celor din generaţia Millennials, dar şi a celor din Generaţia X. Astfel, dacă în 2016, 19% dintre Millennials şi 26% dintre Generaţia X preferau cumpărarea de asigurări online, în 2018, cifrele au crescut la 28%, respectiv 32%.

Platforma 24Aegon.ro, funcțională din 2015, a fost optimizată și relansată în iulie 2018, iar în primele șapte luni ale anului curent a crescut constant, în medie cu 400 de utilizatori pe lună. Clasamentul orașelor de unde provin cei mai mulți utilizatori ai acestei platforme este condus de București, urmat de Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța și Oradea. Platforma este folosită și de românii stabiliți în Marea Britanie, SUA, Italia, Germania sau Spania.

Aegon România este subsidiară a grupului Aegon care are la nivel mondial, o tradiție 175 de ani, fiind activ pe piață încă din prima jumătate a secolului XIX, fiind prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

În România, cocmpania a intrat pe piață în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 910.000 de clienți și 130 de angajați.

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited și ulterior în cadrul ziarului Adevărul. La NewMoney acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială.