Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon

NewMoney 09/07/2019 | 16:40 Ştiri
Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA.

Acesta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014.

Shuai Zhang, 30 de ani, 1,77 metri înălţime, şi-a dominat adversara în prima parte a setului întâi. Cu un serviciu puternic, cu agresivitate, cu lovituri trimise cu lungimea şi unghiurile potrivite, chinezoaica a pus mingea unde a vrut, obligând-o pe Halep să alerge pe tot terenul.

Aflată pe marginea păpastiei în acest set, la scorul de 1-4, 15-40, românca a trebuit să scoată la iveală întreaga ei energie şi toată ştiinţa jocului pentru a echilibra partida. Halep s-a bazat din nou pe puterea ei de luptă, pe munca neobosită pe care o depune pe teren şi a întors soarta întâlnirii.

Simona Halep a tras de ea, s-a agăţat de fiecare minge şi a căutat să lungească punctele. Scoasă din ritmul rapid pe care îl impusese şi obligată la rândul ei să alerge dintr-o parte în alta a terenului, Zhang a început să risipească puncte. Românca a devenit ea mai agresivă şi cea care dictează jocul. Scăpată din „încercuire”, sportiva din Constanţa a jucat din ce în ce mai bine, fără să-şi mai coboare nivelul evoluţiei şi concentrarea.

Zhang a acuzat pierderea avantajului şi a setului I şi a devenit o pradă uşoară pentru adversara ei, în setul secund. Chinezoaica nu a mai avut soluţii, nici precizie şi a trebuit să se recunoască învinsă de o jucătoare mai bună.

Zhang a făcut repede 3-0, cu break în ghemul al doilea, apoi a condus cu 4-1. La acest scor, fostul lider WTA a salvat patru mingi de dublu break şi implicit de 1-5, într-un ghem cu şase egalităţi. A fost momentul care readus-o pe Simona Halep în set. În ghemul următor, ea a beneficiat de primele două mingi de break, fructificând-o pe a doua, apoi şi-a făcut în sfârşit uşor serviciul, egalând la 4. Setul a mers în tie-break, în care jucătoarea chineză a greşit mai mult şi Halep s-a impus cu 7-4, după 58 de minute de joc.

În setul al doilea, Shuai Zhang nu a mai avut replică, reuşind doar un ghem, la 0-1. Halep a defilat şi a câştigat cu 6-1, într-o oră şi 26 de minute, luându-şi revanşa după ce pierduse ultimele două meciuri în faţa sportivei din China.

Anterior, Zhang conducea cu 2-1 în partidele cu Halep. Victoriile chinezoaicei sunt din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing. Românca s-a impuns în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Simona Halep va da piept în semifinale cu câştigătoarea din partida Karolina Muchova (Cehia), locul 68 WTA –  Elina Svitolina (Ucraina), locul 8 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Sursa: News.ro

FOTO: Hepta/Mediafax