Simona Halep a învins-o pe Bianca Andreescu la Turneul Campioanelor

NewMoney 28/10/2019 | 17:31 Ştiri
Simona Halep a învins-o pe Bianca Andreescu la Turneul Campioanelor

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 3-6, 7-6 (6), 6-3, pe jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 mondial, în prima etapă a Grupei Violet a Turneului Campioanelor, de la Shenzhen.

Darren Cahill a revenit oficial pe banca Simonei Halep cu ocazia acestui meci.

Simona Halep câștigă primul meci împotriva Biancăi Andreescu

Simona Halep, 28 de ani, campioana de la Wimbledon 2019, a câştigat prima ei întâlnire cu Bianca Andreescu, 19 ani, campioana de la US Open 2019, în circuitul WTA, după un meci demn de Turneul Campioanelor.

Insuficient refăcută după accidentarea suferită la Wuhan, în septembrie, Halep nu a vrut sub nicio formă să piardă primul duel românesc la nivel înalt şi a câştigat prin voinţă, ambiţie şi inteligenţă.

Spotiva canadiană a practicat acelaşi joc ofensiv cu care s-a impus la US Open, cu unghiuri deschise şi ruperi de ritm cu lovituri scurte şi care presupune asumarea responsabilităţii de a închide punctele. Halep a încercat un joc mai defensiv, bazat pe capacitatea ei de a acoperi terenul, însă şi la acest capitol starea ei fizică şi-a spus cuvântul.

Halep şi-a aigurat un premiu de 690 de dolari şi 250 de puncte WTA, în timp ce Andreescu are 385.000 de dolari (dacă joacă şi pierde toate emciurile) şi 125 de puncte WTA (375 dacă joacă şi pierde toate meciurile).

Românca va evolua, miercuri, cu ucraienanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, iar jucătoarea din Canada cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA.


Sursa: News.ro