Simbioză între energie și telecom în 2017?

Carol Dan 19/01/2017 | 11:11 Companii
Simbioză între energie și telecom în 2017?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nu aduce contorul ce aduce anul. Energia românească dă piept cu un 2017 al schimbărilor și angoaselor.

Una dintre cele mai active piețe este cea a furnizării de electricitate, unde operatorii tradiționali se văd puși în situația de a ieși din puful reglementării și de a da piept cu competiția. Teoretic, schimbarea nu ar trebui să le creeze probleme, mai ales că ei sunt cei care susțin că o con­­cu­­ren­­ță cât mai mare este bună pentru toa­­tă lumea. În perspectiva anului 2018, când se va renunța la prețul reglementat și pen­­tru consumatorii casnici, diversifica­­rea ofertei este modul în care furnizorii cla­­sici se gândesc să facă față provocării. Să oferi doar energie pare să nu mai fie de ajuns.

ASALTUL FINAL. „Trebuie să ne aștep­tăm și la anumite schimbări comportamentale ale consumatorilor“, e de părere Cornelia Szabo, director executiv și pre­șe­­dinte al Directoratului CEZ Vânzare. Pe lângă energia propriu-zisă, furnizorii ofe­ră acum și asigurări de viață, reparații ale țevilor de apă sau soluții de reducere a consumului.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.