Silvio Berlusconi a fost internat la terapie intensivă

Andrei Dumitru 05/04/2023 | 14:42 Ştiri
Silvio Berlusconi a fost internat la terapie intensivă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a fost internat la terapie intensivă pentru o problemă cardiacă, a anunţat miercuri o sursă apropiată, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro.

Silvio Berlusconi se află într-o unitate de chirurgie cardiacă la spitalul San Raffaele din Milano, a precizat această sursă, confirmând informaţii apărute în media italiene.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, Berlusconi a fost spitalizat în dimineaţa zilei de miercuri „pentru probleme cardiovasculare”, iar starea lui ar fi „în prezent stabilă”.

Silvio Berlusconi, al cărui partid Forza Italia face parte din coaliţia ce susţine guvernul condus de Giorgia Meloni, şi-a înmulţit în ultimul timp internările în spital, precedenta fiind săptămâna trecută pentru examinări de control.

În aprilie 2021, a fost spitalizat mai mult de trei săptămâni, pentru „sechele (cauzate) de COVID-19” pe care l-a contractat în septembrie 2020.

Silvio Berlusconi suferise o operaţie dificilă pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru ocluzie intestinală, în primăvara lui 2019.