Siemens România a ajuns la afaceri de 160 de milioane de euro

Andreea Neferu 30/03/2017 | 12:24 Ştiri
Siemens România a ajuns la afaceri de 160 de milioane de euro

Compania Siemens SRL, principala subsidiară locală a conglomeratului industrial german cu același nume, a înregistrat venituri de 160 de milioane de euro în anul fiscal 2016, care s-a încheiat la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut. Afacerile au crescut cu aproape 2% față de anul financiar precedent, când compania înregistrase un business de 157 de milioane de euro.

„Am încheiat anul 2016 conform așteptărilor, pieţele pe care activăm având un an stabil. În continuare, proiectele mari de infrastructură finanţate prin fonduri europene, alături de sectorul oraşelor inteligente reprezintă domenii cu potenţial în România. Sperăm ca astfel de investiţii să fie continuate pentru că viitorul unei dezvoltări sustenabile stă în tehnologiile inteligente”, a declarat George Costache, CEO al Siemens SRL, principala companie prin care nemții operează pe plan local.

Siemens, care a ajuns la 1.936 de angajați pe plan local, în creștere de la 1.780 în precedentul an fiscal, a extins anul trecut două dintre cele patru fabrici pe care le deține în Sibiu și Buziaș. Compania produce sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale în cele patru unități, având de asemenea patru centre de cercetare-dezvoltare în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

Siemens SRL este o companie de inginerie electrică cu portofoliu pe segmentele de electrificare, digitalizare şi automatizări.

Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea „Societatea Româna de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.