Ştiri

Sibiu: Investiție de peste 37 de milioane de lei pentru sporirea securităţii Aeroportului Internaţional

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) va investi peste 37 de milioane de lei pentru achiziţia de aparatură de securitate, printre care se numără echipamente cu raze X sau sisteme de detectare explozibili, informează Agerpres.

„Aeroportul Internaţional Sibiu este un obiectiv de interes strategic pentru dezvoltarea judeţului Sibiu, iar atenţia noastră s-a concentrat pe susţinerea acestuia prin schemele de ajutor de stat pentru funcţionare, dar şi pentru motivarea operatorilor aerieni. Proiectul cu fonduri europene accesat vizează creşterea sustenabilă a traficului pe aeroport şi reprezintă un pas important în direcţia creşterii calităţii serviciilor pentru pasageri. În lucru sunt şi alte documentaţii prin care se intenţionează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit sursei citate, AIS a semnat marţi, contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creşterea nivelului de siguranţă al pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Sibiu – activităţi non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022. Valoarea totală a proiectului este de 37.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuţia Consiliului Judeţean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei. În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârşitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020.

Pe lista de achiziţii a AIS se numără printre altele: o autospeciala PSI 6×6 , o autoutilitara descarcerare, un sistem de detectare a explozibililor (EDS), standard 3 ECAC, un echipament de securitate cu raze X, dual view, dimensiuni medii, patru echipamente de detectare a urmelor de explozibili (ETD), standard ECAC, trei porţi de detecţie metale (WTMD) pentru controlul de securitate al pasagerilor, ultimul standard şi două scanere de Securitate, standard 2.1.

NewMoney

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

2 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

2 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

2 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

2 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

3 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

3 zile ago

Acest website folosește cookies