Și medicii de familie vor primi stimulent de risc în perioada stării de urgență

Elena Marinescu 05/05/2020 | 19:43 Ştiri
Și medicii de familie vor primi stimulent de risc în perioada stării de urgență

Medicii de familie vor primi, de asemenea, 2.500 de lei stimulent de risc în epidemia COVID-19, după decizia Senatului României, de marți. Legea va merge la Camera Deputaților, for decizional.

Plenul Senatului a modificat, marți, prin vot online, OUG care acordă un stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență.

Pe lângă categoriile prezente în OUG, „Stimulentul de risc se acordă tuturor medicilor de familie”, se arată în noua variantă adoptată în Senat. „Cei aproximativ 11.000 de medici de familie au fost și continuă să fie implicați în combaterea epidemiei cu COVID-19”, au spus inițiatorii proiectului legislativ.

Luna trecută, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, declara că medicii care se ocupă de pacienții cu coronavirus vor primi un stimulent financiar.

Personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, va beneficia de un stimulent de risc cu valoare lunară de 2.500 de lei (din care se scade impozitul pe venit de 10% – 2.250 de lei net). Acest stimulent nu se adresează doar la medicilor, ci şi la asistenţilor, personalului care deserveşte ambulanţele și personalului paramedical, a declarat ministrul, care a mai spus că banii urmează să fie decontați din fonduri UE.