NEPI investește 35 de milioane de euro în modernizarea Shopping City Sibiu

Cristina Dobreanu 02/03/2018 | 13:45 Ştiri
NEPI investește 35 de milioane de euro în modernizarea Shopping City Sibiu

Centrul comercial Shopping City Sibiu, deținut de compania NEPI Rockcastle, a început, de la 1 martie, un amplu proces de remodelare și modernizare.

În urma unei investiții de aproximativ 35 de milioane de euro, noul Shopping City Sibiu va ajunge la o suprafață de 90.000 de metri pătrați, ceea ce îl va transforma în cea mai mare și mai modernă destinație de retail din regiune.

Pornind de la premisa că experiența pe care o doresc clienții Shopping City Sibiu nu se mai rezumă doar la shopping și că vizitatorii vor diversitate gastronomică, evenimente culturale și sportive, dar și posibilități de petrecere a timpului liber pentru toate interesele, centrul comercial se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri pătrați, adăugând și un nou nivel ce va include o zonă reinventată de food court și divertisment, precum și o terasă exterioară.

În plus, Shopping City Sibiu va găzdui primul cinema multiplex ultramodern din oraș, cu opt săli dotate cu cele mai noi tehnologii în proiecția de film.

Noul Shopping City Sibiu va trece și printr-un set de schimbări la nivelul ofertei comerciale, adăugând zeci de noi destinații de retail. La finalul procesului de remodelare, centrul va găzdui aproximativ 180 de branduri, 60% dintre ele fiind locații ancoră atât din segmentul fashion, cât și din ariile de electrocasnice, home&deco și articole sportive.

Lucrările de modernizare vor avea loc în etape și zone diferite, pentru ca centrul comercial să rămână deschis permanent vizitatorilor, prima fază vizând localurile și cafenelele din zona de food court, precum și câteva magazine din același areal.

„Încă de la preluarea Shopping City Sibiu în portofoliul NEPI Rockcastle, am început demersurile de optimizare și modernizare, pentru a aduce centrul la cele mai înalte standarde, pe care le întâlnim în toată rețeaua de centre comerciale a grupului. Anul acesta, începem să punem în aplicare aceste planuri și suntem încrezători că această investiție va reinventa peisajul regional de retail, oferindu-le vizitatorilor o destinație modernă și completă de shopping și divertisment”, spune Adina Ciobanu, Asset Manager în cadrul NEPI Rockcastle.

Modernizarea Shopping City Sibiu este preconizată să se încheie până la finalul acestui an. Tot până atunci va fi extinsă și parcarea, astfel că vizitatorii vor avea la dispoziție peste 3.000 de locuri de parcare. Toate acestea se vor adăuga unor alte premiere deja stabilite de către centrul comercial, cum ar fi prezența, sub același acoperiș, a două hypermarketuri: Auchan și Carrefour. Acestora li se alătură și brandul de bricolaj și „do it yourself”, Leroy Merlin, prezent, de asemenea, în cadrul centrului comercial.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.