Senatul urmează să aleagă succesorul lui Tăriceanu la conducerea instituției

NewMoney 10/09/2019 | 09:23 Ştiri
Senatul urmează să aleagă succesorul lui Tăriceanu la conducerea instituției

După aproape două săptămâni de declarații politice acide și de mișcări de trupe în interiorul coaliției de guvernare, vine și momentul adevărului. Alegerea unui nou președinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu a renunțat la acestă funcție pe motiv că ALDE s-a retras de la guvernare.

Reprezentanții PSD îl susțin în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru această funcţie, cu toate că au stârnit nemulțumirea lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderii ALDE au stabilit îl propun în funcția de președinte al senatului pe senatorul Ion Popa, iar liberalii pe Alina Gorghiu.

Lucrările în plenul Senatului sunt programate să înceapă la ora 16.00, preşedintele Senatului fiind ales prin vot secret pe buletine.

Alegerea noului președinte al Senatului a stârnit aprige dispute politice în special între PSD și ALDE. Și asta pentru că social-democrații propun în locul lui Călin Popescu Tăriceanu tot un membru ALDE, Teodor Meleșcanu.

Nominalizatrea acestuia l-a nemulțumit pe fostul președinte al Senatului, în timp ce premierul Viorica Dăncilă susține că PSD vrea să respecte în continuare întelegerea cu ALDE pornită la începutul guvernării. Însă Tăriceanu exclude susținerea lui Meleșcanu și propune din partea ALDE un alt reprezentant pentru ocuparea funcției de președinte al Senatului, în persoana lui Ion Popa.